کارشناسان این حوزه معتقدند که کاربران بنا بر تصوری که از زندگی ایدهآل در سر دارند، تصاویر و ویدیوهای مورد علاقه خود را با دیگران به اشتراک میگذارند که نشانگر خصوصیات و رازهای نهفته اخلاقی آنهاست.
کاربران در زندگی روزمره یا سفر به جای لذت بردن از لحظات تلاش میکنند که تصاویری از آن لحظات را با دنبالکنندگان خود به اشتراک بگذارند تا به دیگران به ویژه نزدیکان بفهمانند که حالشان از آنها بهتر است.
کاربرانی با این خصوصیات اغلب به دنبال تایید از سوی بقیه هستند. یعنی به نوعی تلاش میکنند کمبودهای خود را به این وسیله جبران کنند.
کارشناسان میگویند افرادی که اغلب سلفی میگیرند و آنها را پست و یا استوری میکنند، سعی دارند دنبالکنندههای خود را تحت تأثیر قرار دهند، زیرا چنین عکسهایی همیشه خوب از آب در میآیند. هیچ کس برای یک سلفی بد ژست نمیگیرد. آنها به محتوای دقیق و ارائه بیپایان نیاز دارند.
روانشناسان معتقدند از لحاظ روانشناسی ارسال چنین عکسهایی طبیعی و سالم است، اما اگر اعتماد به نفس ما به تعداد لایکهایی که جمعآوری میکنیم، بستگی داشته باشد، میتواند مشکلساز شود.
افرادی که تصاویری از موفقیتهای خود را منتشر میکنند، اغلب میخواهند نشان دهند که به راحتی و بدون تلاش زیاد به این مهم دست یافتهاند، اما درواقع به دنبال دریافت تحسین و تمجید از سوی کاربران دیگر هستند.